Нов теренски прирачник на ФАО за Aфриканска свинска чума

Целта на овој прирачник е на ветеринарните техничари и лабораториските дијагностичари да им ги обезбеди потребите информации за брзо дијагностицирање и реагирање при епидемија или случај на Африканска свинска чума. Одгледувачите на свињи, ловците и шумските чувари исто така ќе имаат полза од прирачникот.

Share
Прочитај повеќе

Промоција на прирачникот за воведување биосигурносни мерки на одгледувалиштата на свињи

– Унапредувањето на биосигурносните мерки и предвиденото прекинување на превентивната вакцинација на свињите против болеста класична свинска чума во 2020 година, претставуваат основа во иднина да се побара од Европската унија, Република Македонија да добие статус на слободна земја за извоз на свежо свинско месо и на европскиот пазар, велат од АХВ.

Share
Прочитај повеќе

Кога последен пат сте го погледнале прирачникот на тракторот

Вклучете го тракторот нека работи додека не се загрее маслото, додека работи моторот испуштете го талогот од пречистувачот на компримиран воздух и исклучете го моторот и испуштете го маслото од коритото на моторот. Ставете нов филтер за масло.

Share
Прочитај повеќе

ФАО им помага на ветеринарите на Балканот

Преку теренски прирачник за болеста Чвореста кожа, достапен на шест јазици, и обуки за ветеринари, Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) им помага на професионалците задолжени за здравјето на животните од Балканот во нивната борба за справување со прекуграничните болести кај животните.

Share
Прочитај повеќе