УЈП го пролонгираше рокот за поднесување на даночни пријави до 29 јануари

Управата за јавни приходи – УЈП, го пролонгираше за дополнителни 4 дена рокот до кој може да се поднесуваат даночните пријави.

Share
Прочитај повеќе

Известување за измени во Повик бр. 1/ЗАМ/2020 за финансиска поддршка на земјоделски задруги

Рокот за доставување пријави е продолжен до 30.4.2020 г. до 16.00 часот.

Share
Прочитај повеќе

Се продолжува рокот за поднесување на барања за субвенции за произведено и продадено кравјо, козјо и овчо млеко, како и за амортизирани несилки

На вчерашната владина седница се усвоија измените на Уредбата за поблиски критериуми за директни плаќања, со коишто се продолжува рокот за поднесување на барања за субвенции за произведено и продадено кравјо, козјо и овчо млеко, како и за амортизирани несилки заклани во регистрирани кланични капацитети.
Сточарите за овие мерки ќе можат да конкурираат до 22 ноември 2019 година.

Share
Прочитај повеќе

Мал број земјоделци ги легализирале фармите

– Одделението со поддршка од градоначалничката предложи до владата овој рок за легализација да се продолжи, бидејќи многу од нив 2013 и 2014 година не беа известени, не знаеја дека има таков закон. Сега сме во завршна фаза на објектите и на земјоделското земјиште ако ни прифати владата, би требало да се прдолжи рокот и земјоделците да ја упишат својата сопственост, вели Горан Бурески, имотно-правно одделение при Општина Битола.

Share
Прочитај повеќе

Продолжен рокот за јавниот конкурс за давател на јавни услуги, спроведување на мерки и активности од ЗОПОД

Јавниот конкурс за даватели на јавни услуги спроведување на мерки и активности од ЗОПОД (Заедничка основна програма за одгледување на добиток) се продолжува заклучно со ден 12.07.2018 година.

Share
Прочитај повеќе

Рокот за субвенции се продолжува до 12 јуни, за млекото до 23 мај

– Со оглед дека Уредбата за директни плаќања 2018 ги опфаќа сите мерки за субвенции, но и со цел сите земјоделци да имаат еднакви можности и пристап за аплицирање, овој пролонгиран рок важи за мерките за финансиска поддршка за сите земјоделски гранки. Воедно, рокот за аплицирање за субвенции за литар продадено млеко во октомври, ноември и декември 2017 година, наместо до 16 мај, ќе се продолжи до 23 мај, истакнува Министерството.

Share
Прочитај повеќе