Во Дебарско пролетната сеидба досега реализирана со околу 35 отсто

Земјоделците од подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа досега реализирале околу 35 отсто од планираните пролетните сеидбени работи.

Share
Прочитај повеќе

Во Дебарско реализирани 30 отсто од пролетната сеидба

Земјоделците од подрачјето на општините Дебар и Центар Жупа, досега реализирале 30 отсто од планираните пролетните сеидбени работи.

Share
Прочитај повеќе

Димковски: Земјоделците да ги почитуваат препораките на Владата за коронавирусот, се следи состојбата со извозот на јагниња, целата прехранбена индустрија е мобилизирана и нема простор за паника

-Се наоѓаме во вонредна состојба, но тоа не значи дека треба да сопрат земјоделските активности и работата на министерството и другите надлежни институции во делот на сервисирање на услугите кон земјоделците. Платежната агенција и во овој период како и досега, продолжува со редовна исплата на субвенции, истакна Димковски.

Share
Прочитај повеќе