Совети за успешно производство на јаболка и голем принос

Стеблата на плодните дрвја кои имаат  слаба бујност полесно се разретчуваат во споредба со бујните дрвја што опаѓаат ако претходната година била  многу плодна.

Share
Прочитај повеќе

Можни нови пролетни мразеви

Изминатите две години, април е погубен за македонското земјоделство. Пролетниот мраз минатата и предминатата година во април предизвика огромни штети на овошните и лозовите насади, како и на посевите.

Share
Прочитај повеќе

Неверојатна пролетна глетка од црешови дрвја во Кина

Во провинцијата Јунан, поточно во Зоолошката градина Каминг, расцветувањето на црешовите дрвја започна на 7 март и ќе трае до 7 април. Се состои од повеќе од 5.000 црешови дрвја. Цветниот фестивал за 2018 година започна на 16 март а ќе трае до 15 април во Гакан Парк, прикажувајќи 12.000 црешови дрвја од 82 видови.

Share
Прочитај повеќе

Кога се врши резидба на оревот

Започнува пред започнување на вегетацијата, од средината на месец Март и во текот на месец Април кога ќе поминат опасностите од касни пролетни мразеви како и во текот на вегетацијата т.н зелена резидба.

Share
Прочитај повеќе