Оризопроизводителите најавуваат нов протест на 11 октомври

Нова блокада на магистралните патишта за 11 октомври најавуваат оризопроизводителите од Кочанскиот регион.

Share
Прочитај повеќе

Оризопроизводителите привремено ја прекинаа блокадата на патиштата

По вчерашната блокада на магистралниот пат Кочани – Штип, оризопроизводителите кои протестираа против ниските откупни цени и високите трошоци за производство, привремено ја отстранија земјоделската механизација.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Хоџа на протестот на лозарите во Неготино: Гарантирам дека ќе се откупи целото произведено грозје Договорено е протестот да прекине и до среда да им се одговори на нивните барања

Вчера, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа беше во Неготино, каде протестираа незадоволни лозари. Заедно со градоначалникот на Општина Неготино Тони Делков, пратениците Даниела Колева и Панчо Минов, тие денеска ненајавено отидоа на протестот за да ги слушнат барањата на лозарите кои протестираа.

Share
Прочитај повеќе