АХВ и во 2019 година доби највисоки оценки од страна на корисниците на услугите на агенцијата

Врз основа на имплементираниот ISO 9001:2015 стандард сертифициран од Quality Austria, Агенцијата за храна и вeтеринарство и во 2019 година доби највисоки оценки од страна на корисниците на услугите на агенцијата.

Share
Прочитај повеќе

Есенски активности во Вашата градина

Доколку го наѓубрувате тревникот еднаш годишно, тогаш најдобро е тоа да го направите на есен. Тоа е поради тоа што со опаѓањето на температурата се забавува растот на тревата, но тревните корења и понатаму растат забрзано.

Share
Прочитај повеќе

Земјоделците во Германија заработуваат од 10 евра на час

Дневницата за берење аспарагус е 150 евра (околу 9.000 денари), работниот ден трае од 8 до 10 часа и имаат пауза во времетраење од еден час. Во недела не се работи.
Во секторот земјоделство се работи напорно и за плата од 10 евра по час бруто, што за поголемиот дел Германци е многу ниска плата, така што тие се незаинтересирани за така напорна, а слабо платена работа.

Share
Прочитај повеќе

Казна од 3000 евра за пекар во Франција бидејќи многу работел

Французите се познати по тоа дека ценат баланс меѓу работата и приватниот живот, но еден пекар сега ќе ја плати цената. Седрик Вев треба да ја плати казната затоа што во летото 2017 година работел секој ден во неделата.

Share
Прочитај повеќе

Кога последен пат сте го погледнале прирачникот на тракторот

Вклучете го тракторот нека работи додека не се загрее маслото, додека работи моторот испуштете го талогот од пречистувачот на компримиран воздух и исклучете го моторот и испуштете го маслото од коритото на моторот. Ставете нов филтер за масло.

Share
Прочитај повеќе