Собранието го донесе ребалансот со поддршка од 470 милиони евра за влијанието од кризата

Неговото носење ја отвора можноста за реализација на четвртиот пакет мерки од 470 милиони евра, насочени кон граѓаните и економијата.

Share
Прочитај повеќе

Хоџа: Со ребалансот на буџетот ќе се исплатат сите мерки од 2019 година

Министерот Хоџа информираше дека со новиот ребаланс на буџетот на Република Северна Македонија, кој е усвоен од Владата, предвидени се финансиски средства за исплата на сите мерки од 2019 година вклучително и мерката за предадено млеко во преработувачки капацитети.

Share
Прочитај повеќе

Влада: Обезбедени 915 милиони денари за земјоделците, надомест за штетите на пчеларите од Демир Хисар

На предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на оваа седница е усвоена Предлог – програма за изменување и дополнување на Програмата за финансиска поддршка во земјоделството за 2019 година, според која со ребалансот на буџетот на Република Северна Македонија се предвидени нови 915 милиони денари за исплата на финансиски средства на земјоделците.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Со ребалансот на буџетот очекуваме дополнителни средства во Програмата за рурален развој и за субвенции

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски очекува засилена реализација на капиталните инвестиции во земјоделството во втората половина од годинава.

Share
Прочитај повеќе