Министерот Хоџа одржа состанок со работната група за родова еднаквост и зајакнување на жените

Исто така, министерот Хоџа, го потенцираше и значењето на донесувањето на т.н Правилници за продажба од куќен праг, кој неодамна беа ставени во функција и со кои се допринесува руралните жени да можат на легален начин и во законска рамка да ги продаваат своите производи.

Share
Прочитај повеќе

Жените земјоделки за првпат ќе добијат неповратна финансиска поддршка од 3.000 евра

Крајниот рок за доставување на барањата е 26- ти декември 2019 – та година. Корисници на оваа мерка можат да бидат земјоделски стопанства чиј носител е жена, запишани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Се приклучувам кон борбата за еднаквоста на жените во агросекторот

-На денешниот ден ја одбележуваме борбата за социјална, економска и политичка моќ на жената. Се приклучувам кон борбата за еднаквоста на жените во агросекторот, женското лидерство и зајакнување на жените во земјоделството, истакна Николовски.

Share
Прочитај повеќе