Се гради опточниот тунел на браната Речани кај Кочани

Во завршна фаза е пробивањето и изградбата на таканаречениот опточен тунел со низводен зафат, со што градежната оператива го реализира главниот хидројазол на новата брана Речани.

Share
Прочитај повеќе