Раст од 5,9 отсто на откупот и продажбата на земјоделски производи во првото тромесечие

Зголемената поддршка за земјоделците, помошта за младите земјоделци, зголемените субвенци и нивната неселективна и навремена исплата придонесуваат за зголемено и поквалитетно земјоделско производство конкурентно на домашниот и странските пазари.

Share
Прочитај повеќе

Враќање на сончогледот на македонските ниви преку договорно производство и сигурен откуп

„Со оглед на тоа дека сончогледот е пролетна култура, се сее во март месец, а интересот е голем кај земјоделците во периодот што следи ќе има кампања за што поголемо информирање на земјоделските производители во март месец да се засеат поголеми површини од моменталните 2000 ха“, рече Николовска.

Share
Прочитај повеќе