Оваа сабота ќе се одржи Собир на учесници во консолидацијата во КО Трн, Битола

Собирот на учесници ќе се одржи сабота, 17.10.2020 во Пацио во НУ Завод и Музеј, Битола на Ул. Климент Охридски 18 Битола, од 08 часот до 18 часот. На овој начин, ќе се запазат сите мерки со Ковид-19 односно нема да има групирање на луѓе во иста сатница, ќе биде на отворен простор, а задолжително е носење на маски и одржување на дистанца. 

Share
Прочитај повеќе

Пратениците ќе дебатираат за Законот за тутун

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе расправа за Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за тутун, производи од тутун и сродни производи по скратена постапка.

Share
Прочитај повеќе

Собранието ги донесе измените на Законот за земјоделство и рурален развој

– Имаме интервенирано во четири члена од законот. Член 67, кој се однесува за земјоделците, каде се зголемува помошта од 10 илјади на 20 илјади за млад земјоделец и во член 71 а, за помош на ЈП „Национални шуми“ за пошумување на оголените и опожарените површини, изјави Стојчевска.

Share
Прочитај повеќе

Собранието ги усвои измените на Законот за вино, се олеснуваат условите за производство на вино во малите семејни винарии

Собранието на Република Северна Македонија вчера го усвои Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за вино.

Share
Прочитај повеќе

Денес во МЗШВ, ќе се одржи годишното собрание на Сојузот на овчари

Денеска ќе се одржи годишното собрание на Сојузот на овчари, во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Share
Прочитај повеќе

Годишно собрание на Ветеринарната комора на Македонија

Претстојното чипирање на милениците и  потребата од електронско врмежување на ветеринарните друштва ќе бидат само дел од темите на 22. годишно собрание на Ветеринарната комора на Република Македонија што ќе се одржи денеска во Струга.

Share
Прочитај повеќе