По барање од здруженијата во свињарскиот сектор ќе се формира координативно тело за следење и спречување на африканската свинска чума

Министерот Љупчо Николовски во текот на вчерашниот ден соопшти дека до Владата ќе биде доставено барање за формирање на координативно тело за следење и спречување на африканската свинска чума.

Share
Прочитај повеќе