Заокружување на проектот за мрежа на сметководствени податоци од земјоделски стопанства

Завршен настан за проектот „Финализирање на мрежата на сметководствени податоци од земјоделски стопанства“ (ФАДН) ќе се одржи денеска во Скопје. На настанот е најавено обраќање на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски.

Share
Прочитај повеќе

АПРЗ објави јавен повик за учество во подобрување на земјоделските стопанства во Македонија

Повикот се однесува на земјоделски стопанства, производители на тутун кои имаат сопствено или земјиште во владение и доброволно ќе земат учество во проектните активности. Со проектот се обезбедуваат семенски материјал, репроматеријали и секаков вид на други набавки кои се потребни за соодветно спроведување на пилотните активности, посочуваат од АПРЗ.

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за учество во пилотни активности за диверзификација и подобрување на ефикасноста на земјоделските стопанства во Македонија

Повикот се однесува на земјоделски стопанства производители на тутун кои имаат сопствено или земјиште во владение и би сакале доброволно да земат учество во проектните активности, поточно во рамките на активноста 3.

Share
Прочитај повеќе

Нов проект на МЗШВ “Финализирање на мрежата на сметководствени податоци од земјоделски стопанства“

Од денеска започнува имплементацијата на твининг проектот „Финализирање на мрежата на сметководствени податоци од земјоделски стопанства“ ФАДН, во вредност од 800.000 евра.

Share
Прочитај повеќе