Владата ја усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027

Владата на Република Северна Македонија на денешната 43 редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027 година, со акционен план.

Share
Прочитај повеќе

Владата ја усвои Националната стратегија за земјоделството и руралниот развој од 2021 – 2027 година

Владата ја усвои и Националната стратегија за земјоделството и руралниот развој за периодот од 2021 до 2027 година, откако ја разгледа и усвои Информацијата за Предлог-националната стратегија за земјоделството и рурален развој за периодот од 2021 до 2027 година.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Работиме на долгорочна стратегија за земјоделството да биде стожер на македонската економија

-Пред нас е макотрпна заедничка работа која што сум убеден дека во периодот што следи ќе даде позитивни показатели и дека земјоделството ќе биде стожер на нашата економија“, изјави министерот Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: МЗШВ континуирано работи на развој на млекопроизводството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска имаше средба со претставници на УСАИД и здружението „Знак за квалитет“ кои во МЗШВ го презентираа документот за политики „Катализирање на раст во млекопроизводството“, кој ја отсликува состојбата во млекопроизводството.

Share
Прочитај повеќе

Формиран национален совет за ИКТ кој ќе ја имплементира Националната стратегија

Првата задача која што пред себе си ја поставија министрите и останатите членови на Националниот совет за ИКТ е да направат детална анализа на постојната состојба во однос на информатичко – компјутерската технологија во ресорите со кои раководат, но и анализа за нивните потреби.

Share
Прочитај повеќе