Аплицирајте за директни плаќања за обележани грла кози постари од 12 месеци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директни плаќања за обележани грла кози постари од 12 месеци.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ апелира земјоделците навреме да аплицираат за субвенции за одгледани и заклани грла говеда во регистриран кланичен капацитет

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навреме да аплицираат за директните плаќања за одгледани и заклани грла говеда во регистриран кланичен капацитет.

Share
Прочитај повеќе

Повик до земјоделците да аплицираат за субвенции по обработлива земјоделска површина за одржување на постоечки лозови насади

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директните плаќања по обработлива земјоделска површина за одржување на постоечки лозови насади.

Share
Прочитај повеќе

Аплицирајте за субвенции за обележани женски грла говеда постари од 12 месеци

Преку новиот модел за субвенционирање земјоделците добиваат побрз и поефикасен модел за субвенционирање, а за 30% се зголемени субвенциите за репродуктивен добиток.

Share
Прочитај повеќе

Аплицирајте за субвенции по обработлива земјоделска површина за сите поледелски култури, лековити, ароматични и зачински растенија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директните плаќања од програмата за 2023 година, по обработлива земјоделска површина за сите поледелски култури, лековити, ароматични и зачински растенија, освен за тутун.

Share
Прочитај повеќе

Аплицирајте за субвенции по обработлива земјоделска површина за одржување на постоечки овошни насади

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директните плаќања по обработлива земјоделска површина за одржување на постоечки овошни насади.

Share
Прочитај повеќе

Електронското аплицирање за директни плаќања по програмата за финансиска поддршка во земјоделството е отворено до крајот на месецов

Во тек е поднесувањето на барањата за директни плаќања по програмата за финансиска поддршка во земјоделството 2023.

Share
Прочитај повеќе

Во тек е процесот на аплицирање за субвенции.Краен рок 14 јули

„Во тек е процесот на аплицирање за субвенциии и се одвива успешно.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ: Исплатени 214,7 милиони денари субвенции за производителите на градинарски култури до близу 11.000 корисници

Како корисници на оваа поддршка се јавуваат земјоделски стопанства кои пријавиле обработени површини со домати, пиперка, лубеница, диња, тиква, грав, боранија, грашок, компир, краставици, корнишони, зелка, кељ, кромид, лук, праз, тиквички, зелена салата, брокула, спанаќ, карфиол, модар патлиџан, рукола, морков, целер, пашканат, цвекло, аспарагус, ротквици, цвеќе и култувирани, ароматични и зачински растенија.

Share
Прочитај повеќе

Поддршка од земјоделците во Ресен за новиот предлог модел во субвенционирањето

Земјоделците преку новиот модел за субвенционирање добиваат авансна исплата на 30% од субвенциите. Оваа 2022 година авансната исплата на субвенциите ја започнуваме токму со исплатата кон овоштарите, како пилот проект, а веќе од следната 2023 година авасно ќе се исплаќаат субвенциите кон сите земјоделци. 

Share
Прочитај повеќе