Винариите “Стоби” и “Тиквеш” со медали на АГРА2018

Црвеното вино на винарската визба Тиквеш, „Барово“, доби златна медала, сребрена медала беше доделена на црвеното вино „Бела вода 2015“, а едно од вината на оваа винарија, „Domaine Lepovo Grand cuvee“, се закити со шампионска тутула.

Share
Прочитај повеќе

Приходите на „Тиквеш“ стигнаа до сума од 20 милиони евра

Од аспект на хектолитрите продажбата на домашниот пазар учествува со 45 отсто, а на странските пазари со 55 отсто. Од аскект на остварените приходи 58 отсто се од продажбата реализирана на домашниот пазар, а 42 отсто од извозот. Тоа значи дека „Тиквеш“ за помалку хектолитри продадени дома генерира повеќе пари од продажбата надвор во однос на продаденото количество.

Share
Прочитај повеќе

Европските лидери ќе пијат врвни македонски вина од „Тиквеш“ и „Домен Лепово

Од навистина широкото винско портфолио на „Тиквеш“ и „Домен Лепово“, во оваа прилика, направен е избор на две бели вина: врвното тероар вино „Барово“ и ексклузивното „Шардоне“ од премиум брендот „Домен Лепово“ и две црвени вина: „Бела Вода“ и „Домен Лепово Гранд Куве“. За оваа специјална пригода, вината кои ќе бидат послужени на Самитот имаат специјални, уникатни етикети.

Share
Прочитај повеќе

„Тиквеш“ заврши со исплатата на откупеното грозје

Заклучно со вчера, исплатени се средствата на лозарите при што постигната е средна цена од над 16 денари, а максимална од над 22 денари за килограм квалитетно грозје.

Share
Прочитај повеќе

Кавадарци ги почна активностите за „Тиквешки гроздобер”

– Би било добро да се пријават сите кои имаат  интересни и оригинални идеи и предлози за збогатување на програмата на  „Тиквешки  гроздобер“. Сакаме да го подигнеме квалитетот на овој настан кој со децении се организира во градот на грозјето и виното и е негов своевиден заштитен знак, нагласуваат од Кабинетот. 

Share
Прочитај повеќе