Повеќе од 20 земјоделци од кумановско добија трактори преку Програмата за рурален развој

Речиси 50 проценти од земјоделците од кумановско кои аплицирале преку програмата за рурален развој добија решенија за одобрување на трактори од Програмата за рурален развој, информираа денеска надлежните од Агенција за поттикнување на развојот на земјоделството, регион североисток Куманово.

Share
Прочитај повеќе

Бабовски : 540 земјоделци ќе добијат нови трактори преку програмата за рурален развој, денеска беа доделени првите пет договори

„Вкупната финансиска поддршка за сите 540 апликации изнесува  206.000.000 денари. Најголем дел од апликантите побараа набaвка на трактори од марката  Тафе, Солис, Махиндра. Заради заштита и намалување на ширењето на „Ковид 19“, сите кои имаат аплицирано за оваа мерка и ги исполнуваат условите, а денеска не се овде договорите заедно со упатство ќе ги добијат на домашна адреса.

Share
Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК бр.04/2019 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2019 година

Јавен повик за набавка на трактори до 3.500.000 денари  прифатливи трошоци по поединечен корисник.

Share
Прочитај повеќе

Топ 5 најскапи трактори

Дали некогаш сте се запрашале кои се најскапите трактори во светот? Ги избравме првите 5 модели кои навистина се луксуз доколку ги поседувате!

Share
Прочитај повеќе

“ТАФЕ” го купи “ИМТ”. Се очекува производство на 5000 трактори во првите 5 години

Целта во првите пет години е производство на минимум 5.000 трактори, пред сé за српскиот пазар, а подоцна планот е да се прошири и на пазарите на поранешните југословенски републики, Полска, а можеби и на Унгарија и Романија.

Share
Прочитај повеќе

Повеќе од 150 трактори обезбедени со финансиска поддршка во Неготино и Демир Капија

Повеќе од 150 трактори и земјоделска механизација во Неготино и Демир Капија се обезбедени преку програмите за финансиска поддршка, информира Ѓорѓи Ајтов, раководител во ПЕ на Агенцијата за поттикнување на развојот во земјоделството од Неготино. 

Share
Прочитај повеќе