Новиот трактор во семејната градинарска фарма „Еко Фарм“ е во вредност од 733 илјади денари, од кои 403 илјади се грант од АФПЗРР

„Еко Фарм 2017“ е семејна градинарска фарма управувана од Александар Крстевски.

Share
Прочитај повеќе

До крај на мај земјоделците ќе може да конкурираат за набавка на трактори

Финансиската поддршка се исплаќа по принципот на ко-финансирање на реализирани и исплатени инвестиции од страна на корисникот во висина од 50% до 75% од вредноста на одобрените прифатливи трошоци.

Share
Прочитај повеќе

Општина Новаци доби трактор и приколица како дел од проектот за прекугранична соработка Македонија- Грција

-Набавивме трактор Ландини серија 6-120 Ц и тракторска приколица Челмак од 5 тона  за влечење и транспорт на биомаса од речните корита. Ова е само дел од потребната опрема за таа намена. Во тек е јавната набавка за набавка на хидраулична рака за сечење и чистење на вегетацијата од речните корита и каналите, а дополнително ќе се набави и балирачка и котел за парно греење специјализаран за биомаса, рече Љубе Кузманоски, градоначалник на Општина Новаци.

Share
Прочитај повеќе

Во Кавадарци се спроведува акција за предупредување на возачите на технички неисправни трактори

– Сите возачи кои се движат со своите технички неисправни трактори или товарни возила, се повикуваат на поука. Таму се подучуваат дека техничката исправност е задолжителна, поради безбедност на сите учесници во сообраќајот. Особено е важна светлосната сигнализација, зашто неретко ноќе на пат може да се сретне трактор без исправни светлосни уреди, нагласува Додевски.

Share
Прочитај повеќе

Некогашниот тракторски гигант IMT на продажба

IMT фабриката е во стечај од 2015 година и имала долг од 186 милиони евра а воедно вработувала 360 работници.
Некогашното годишно производство на трактори од оваа фабрика било дури 40 000 трактори.

Share
Прочитај повеќе

Кога последен пат сте го погледнале прирачникот на тракторот

Вклучете го тракторот нека работи додека не се загрее маслото, додека работи моторот испуштете го талогот од пречистувачот на компримиран воздух и исклучете го моторот и испуштете го маслото од коритото на моторот. Ставете нов филтер за масло.

Share
Прочитај повеќе