Поради високите температури и зголемената можност за појава на труењата со храна и цревни заразни заболувања

Комисијата за следење на ефектите од високите температури при Министерството за здравство предупредува дека поради високите температури е зголемената можноста за појава на труењата со храна и цревни заразни заболувања.

Share
Прочитај повеќе