АХВ: За три години, двојно зголемена довербата на граѓаните

Денес, за само 3 години Агенцијата за храна и ветеринарство успеа двојно да ја зголеми довербата на граѓаните, но и довербата во институциите на Европската Унија. Со испитувањето спроведено од страна на ЕФСА “Евробарометар 92.3 Безбедност на храна” утврдено е дека степенот на довербата кон Агенцијата за храна и ветеринарство е двојно зголемен со 35%.

Share
Прочитај повеќе

АХВ и во 2019 година доби највисоки оценки од страна на корисниците на услугите на агенцијата

Врз основа на имплементираниот ISO 9001:2015 стандард сертифициран од Quality Austria, Агенцијата за храна и вeтеринарство и во 2019 година доби највисоки оценки од страна на корисниците на услугите на агенцијата.

Share
Прочитај повеќе

Успех на македонските винарници на натпревар во Германија

Шест македонски производители и извозници на вино освоија 20 високи награди, од кои 15 златни и пет сребрени медали на реномираниот вински натпревар Mundus Vini во Германија, соопшти здружението „Вина од Македонија“.

Share
Прочитај повеќе