МЗШВ работи за унапредување и развој на ловството во Република Македонија

-Наша цел е унапредување на политиките на ова поле, и токму кон тоа работиме. При креирањето на политиките оваа Влада ги вклучува сите засегнати страни. Во таа насока, одржав средба со претставници од Ловечката федерација на Република Македонија со цел да ги слушнам нивните предлози и идеи за развој на ловството во Република Македонија, – истакна министерот Николовски. 

Share
Прочитај повеќе