Николовски: Доделивме 30 милиони денари за рурална патна инфраструктура на пет центри за развој на плански региони

Овие средства ќе се користат за изградба и реконструкција на пристапни патишта во подрачја на интензивна земјоделска дејност. На овој начин ќе се олесни пристапот до обработливи површини, ќе се зголеми и олесни производството на земјоделски производи“, изјави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Превентивна дезинсекција на подрачјето на општина Битола

– Акцијата е во тек и ја спроведуваат екипи на Центар за јавно здравје. Со дезинсекцијата се опфатени места на подрачјето на општината каде има застојни води, бари, мочурливи површини под вегетација, одводни канали во градското подрачје и периферијата на градот кои се мапирани на теренот како потенцијални места за развој на ларвените облици на комарците, соопштуваат од битолскиот Центар за јавно здравје.

Share
Прочитај повеќе

Нов откупно-дистрибутивен центар во Струмица е еден од приоритетите на МЗШВ

Министерот Љупчо Николовски  најави дека во наредниот период  приоритет за министерството ќе бидат  отворање на нов откупно-дистрибутивен центар во Струмица и наоѓање нови пазари за пласман на земјоделските и градинарските производи од овој регион. 

Share
Прочитај повеќе

Хрватска отвора прв европски центар за лекување со канабис

Од центарот соопштија дека маслото од канабис ќе се користи за медицински цели и во сето тоа нема ништо што не е законско. Лекувањето ќе чини околу 400 евра дневно, но и покрај високата цена, постои голем интерес за третманот со медицински канабис.

Share
Прочитај повеќе