Календар на активности за месец мај – Овоштарство

Во овоштарниците ги има следните агротехнички мерки: обработка на почвата и чистење на овоштарниците од плевели, а насадите каде што се сеат култури за зелено ѓубрење се заоруваат.

Share
Прочитај повеќе

Црви во плодот на црешата

Со цел да се спречи црвосувањето на црешите, неопходно е да се познава, тој мал бел црв, со валовито тело без нозе со кафеава глава, кој се населува во внатрешноста на овошјето.

Share
Прочитај повеќе