Со проектот “Обнова и развој на селата” се реконструираат улици во Долно Оризари

Со овој проект во општина Битола се врши реконструкција на улиците 9-та и 17-та во должина од 335.4 метри во населеното место Долно Оризари.

Share
Прочитај повеќе

Ќе се вложат близу 6 милиони денари преку Пелагонискиот плански регион, за развој на руралните средини во Пелагонија

-Нови проекти за Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион финансирани од страна на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на РМ, преку кои ќе се унапреди земјоделството и руралниот развој во регионот, изјави Гого Видимче, директор на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион.

Share
Прочитај повеќе

Пет нови регионални проекти во Пелагонискиот регион, меѓу кои и регулирање на коритото на Црна Река

– Центарот за Пелагониски плански регион во идниот период ќе реализира уште пет нови проекти со вкупна вредност од 23.268.492 денари. Проектите се финансирани во рамките на Програмата рамномерен регионален развој за 2018 година финансирани од страна на Министерството за локална самоуправа на Република Македонија, преку Бирото за регионален развој на РМ, истакна Гого Видимче, директор на ЦРППР.

Share
Прочитај повеќе