Шестиот пакет мерки презентиран, финансиска помош за околу 10 000 компании и 60 000 вработени

Владата го презентираше шестиот пакет антикризни мерки, проектиран на 17,8 милиони евра. Станува збор за таргетирана финансиска помош што ќе ја добијат околу 10 000 компании и 60 000 вработени.

Share
Прочитај повеќе

Преку Развојната банка ќе се реализираат две мерки од шесттиот пакет мерки

Директорот на Развојната банка на Република Северна Македонија, Кире Наумов на вчерашната прес-конференција претстави две мерки од шесттиот пакет мерки, кои ќе се реализираат преку Банката.

Share
Прочитај повеќе