Јапонците со автомобил во пластениците купуваат свежо овошје

Среде борбата против короната, Јапонците смислија нов иновативен начин за купување свежо овошје со задолжително социјално растојание.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Димковски оствари средба со г-ѓа Кеико Ханеда, амбасадор на Јапонија во РСМ

Двете страни се согласија дека средствата ќе бидат искористени за земјоделска механизација, и по добивање на согласност од Јапонската Влада веднаш ќе биде објавен повик за бескаматни кредити со грејс период со цел за обезбедување на потребната механизација за земјоделците.

Share
Прочитај повеќе

Две дињи продадени за повеќе од 25.000 евра

Јапонците имаат култ на луксузни плодови, а дињите кои растат на Хокаидо се заштитени производи и претставуваат еден вид луксузен подарок, како што некаде е скапото вино.
И обично овошјето во Јапонија е прилично скапо.

Share
Прочитај повеќе

Македонски земјоделско-прехранбени производи за прв пат промовирани на саемот „FOODEX“, во Токио, Јапонија

На штандот кој го финансира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, своите производи ги претставија 6 македонски винарски визби  како и 5 преработувачи на земјоделски производи.

Share
Прочитај повеќе