Министерот Хоџа присуствуваше на работен состанок со министрите за земјоделство од Југоисточна Европа

Министерот Хоџа истакна дека, регионалната соработка се покажа како клучна, особено во време на криза, како што е пандемијата КОВИД-19, пред се во областа на олеснување на трговијата.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Димковски присуствуваше на 13 работна средба на министрите за земјоделство во Југоисточна Европа

На работниот состанок се потенцираше напредокот во регионалната соработка помеѓу министерствата за земјоделство во регионот како и заедничката европска перспектива.

Share
Прочитај повеќе

Официјално започна 12-тиот Годишен Работен Состанок на Министрите за Земјоделство од Југоисточна Европа (Галерија)

-Денеска ќе слушнеме за резултатите од досегашната меѓусебна соработка, како и идните планови за земјите од регионот. Само со силни партнерства и заеднички политики можеме да донесеме вистински напредок во земјоделството. Чест ми е што оваа година токму Македонија е домаќин на овој важен настан, истакна министерот Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Во Струга пристигнаа министрите и шефовите на делегациите од ЈИЕ, по повод 12 годишниот работен состанок

-Вечерва им посакав топло добредојде, пријатен престој и продуктивна дискусија на утрешниот настан, рече Николовски.

Share
Прочитај повеќе

МЗШВ домаќин на дванаесетиот годишен состанок на Министрите за земјоделство од ЈИЕ

Во рамки на настанот министрите за земјоделство од Југоисточна Европа (ЈИЕ) и шефовите на делегациите ќе разговараат за иднината во секторите за земјоделство и  рурален развој во регионот на ЈИЕ, процесот на регионална соработка и значењето на процесот на евроинтеграција за земјите од Западен Балкан.

Share
Прочитај повеќе