Бачовски: Субвенционирањето на јаболкови насади за само 4 години е покачено за над 50 отсто

Во изминатиот период работевме на благосостојбата на сите земјоделци, а најголемата придобивка е што ги тргнавме канџите на политиката од земјоделството, нема повеќе наши и ваши земјоделци, ставивме крај на една деценија во која селективно се делеа субвенции, грантови и државна помош, денес имаме тотално неселективен пристап во кој важни се сите земјоделци, од сите вери и нации, од сите региони.

Share
Прочитај повеќе