Николовска: Темелно решавање на проблемите во сточарството

Вести Сточарство

Советничката во Влада за земјоделство, Ленче Николовска, денеска имаше средба со Претседателот на Ветеринарната комора на Македонија, д-р Томислав Николовски.

“Сточарството е само уште еден сектор кој бара темелно и систематско решавање на проблемите кои се во интерес на сточарското производство но и безбедноста на храната на сите граѓани. Првиот впечаток, охрабрувачки, има професионалци во секоја област, недостигала влада која ќе има слух за нивните проблеми и решенија. Соработката е започната…” истакна Николовска.

М-р Билјана Петровиќ за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *