Тутунот достигна највисока просечна откупна цена во последните 4 години

Вести тутун

Откупот на тутунот од реколтата 2019-та заврши во рамки на законскиот рок и со постигната највисока просечна откупна цена во последните 4 години.

Политиките на Владата за развој на тутунопроизводството како наша стратешка гранка и новиот модел за зголемени субвенции за тутунот даваат позитивни резултати.

Просечната откупна цена на тутунот од реколтата 2019-та достигна 220 денари за килограм, за разлика од 2015-та година кога била 184 денари за килограм тутун.

МЗШВ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *