Унапредување на земјоделскиот сектор и трговска размена со Велика Британија

Вести

Унапредување на трговската размена со Велика Британија и можност за искористување на англиски фондови за помош и развој – ова беа дел од темите на вчерашниот работен состанок во Лондон, на министерот Љупчо Николовски, со државниот министер за животна средина, храна и рурални работи, Џорџ Јустис.

На состанокот министерот Николовски, ги презентираше политиките на Владата на Република Македонија за развој на земјоделството, како и можноста за инвестиции на странски компании, особено во земјоделскиот сектор.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *