Велика Британија ги призна македонските возачки дозволи

Вести

Официјално, Велика Британија ги призна македонските возачки дозволи. Оваа вест ја објави на  својот Фејсбук  профил, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски .

“Со задоволство можам да ве известам дека Обединетото Кралство, врз основа на билатералена соработка, ги призна македонските возачки дозволи, а нашите државјани кои престојуваат на територијата на Англија, Велс и Шкотска од 20 мај ќе можат да поднесат барање за замена на дозволите. 🇲🇰🇬🇧

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *