Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје

Вести

Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје, соопшти денеска претседателот на регионалното здружение „Лозароовоштари” Дане Јошев, пренесувајќи ги информациите од вчерашната средба со министерот за земјоделство Арјанит Хоџа и претставниците на другите земјоделски здруженија.

Јошев очекува наредната недела да се одржи нова средба, на која ќе се разговара за откупната цена.

-Бараме, постигнатата цена да биде заштитена со закон и да нема можност одделни винарии да манипулираат со цените. Бараме исто така засилени инспекциски контроли за да нема крадење на вагите и при мерењето на шеќерноста, како и прогласување елементарна непогода поради сушата, истакна  Јошев на прес-конференција.

МИА

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *