Во Крушево акција за пошумување

Вести

Во Крушево продолжува акцијата за пошумување и озеленување на околината. Акцијата е дел од програмата „Добра земјоделска практика“ со поддршка на Сојузот на земјоделски здруженија и на Општината.

Пошумувањето почнува утре во 11 часот во околината на споменикот „Слива“, а ќе учествуваат претставници од компанијата „Секе“, општината Крушево, од Сојузот на земјоделски здруженија, шумското претпријатие „Липа“, ученици од основното училиште „Никола Карев“, од средното „Наум Наумовски Борче“ и волонтери.

Учесниците во оваа акција ги повикуваат сите граѓани на Крушево да учествуваат во засадувањето дрвја.

Оваа акција е на иницијатива на компанијата „Секе“, во рамките е на програмата „Добра земјоделска практика“ и со поддршка на Сојузот на земјоделски здруженија и на општината Крушево.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *