Во Платежната агенција се финишира со обработката на апликациите за субвенции за тутун

Вести

Исплатата на субвенциите за тутунот беше најавена за месец мај. Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски ни потврди дека најавената динамика ќе биде запазена и дека тутунотопроизводителите можат да планираат на средствата овој месец

– Се финишира обработката на апликациите за субвенциите за тутун и ќе ја запазиме најавената динамика околу исплатата на средствата на тутунопроизводителите. Овој месец на сметките на тутунопроизводителите ќе бидат префрлени парите од субвенциите- изјави за Агротим, Бачовски.

Висината на директните плаќања изнесува  80 денари по килограм за I класа, 70 денари по килограм за II класа, 60 денари по килограм за сите други класи.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *