Во употреба првиот контакт центар наменет за поддршка на бизнисите и граѓаните

Вести

Од денеска во употреба е првиот контакт центар наменет за поддршка на бизнисите и граѓаните во врска со економските прашања во услови на справување со кризата предизвикана од КОВИД-19.

Со јавување на телефонскиот број 02/324-8040 ќе се добиваат сите потребни информации и појаснувања во врска со начинот и можноста за користење на економски и други државни мерки.

Контакт центарот ќе работи од 8:00 до 17:00 часот од понеделник до петок, а во сабота од 9:00 до 14:00 часот, каде ќе одговара стручен тим на македонски и албански јазик.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *