За 20 сантиметри понизок водостојот на Вардар кај Велес

Вести

За 20 сантиметри денеска е понизок водостојот на Вардар кај Велес во однос на вчера. Понизок е водостојот и кај Јегуновце и кај Скопје.

Денешните мерења на Управата за хидрометеоролошки работи покажуваат дека пониско е нивото и на Црн Дрим за 15 саниметри во споредба со вчера, а за два сантиметри е пониско нивото и на Пчиња и Брегалница.

Кај езерата нема некои поголеми отстапувања.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *