За првото тромесечје од скенираните сметки, уплатата ќе заврши до 31 декември

Вести

Управата за јавни приходи соопшти дека се уште во тек е исплатата на повратот на ДДВ која за првото тримесечје треба да заврши до 31 овој месец.

Од УЈП апелираат граѓаните да проверат дали внеле точен број на трансакциска сметка и доколку има потреба навремено да направат корекции.

Досега, според информациите на УЈП, поврат на ДДВ е исплатен кај над 50 проценти од корисниците на МојДДВ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *