Започнува изработката на Програмата за економски реформи 2019-2021

Вести

Се предложија три мерки во Програмата за реформи 2019-2021 на Европската унија. Тие се консолидација на земјоделско земјиште, мерки за земјоделски задруги и за системи за наводнување.

-Новите мерки од областа на земјоделството се најпозитивно оценети од страна на тимот на ЕУ. Ова е поттик да продолжиме со создавање услови за развој на земјоделството и за вкупната економија, – истакна министерот Николовски.

Ова се само дел од заклучоците од конференцијата по повод започнување на изработка на Програмата за економски реформи 2019-2021, во организација на Министерството за финансии, а на која што беше презентирана Анализата за конкурентност на #OECD, на која што активно работеше и МЗШВ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *