Земјоделски задруги денеска ќе добијат договори за ЕУ грантови

Вести

Девет веќе постоечки и осум новоформирани земјоделски задруги од различни региони на земјава денеска ќе ги добијат договорите за финансиска поддршка од ЕУ.

Станува збор за ЕУ грантови кои се дел од проектот „Поддршка за развој на земјоделски задруги“, финансиран од ЕУ, а спроведуван од CARE Германија и Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП).

На доделувањето се предвидени обраќања на министерот за земјоделство Трајан Димковски и на раководителот на секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ, Никола Бертолини.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *