Дезинсекција на подрачјето на Општина Теарце

Вести

На територија на Општина Теарце на 16 и 17 септември од 21 часот до раните утрински часови ќе се врши теристичка адултицилна дезинсекција од страна на екипи на Центарот за јавно здравје од Тетово.  Во случај на непогодни временски услови ќе се одложи за следниот поволен ден.

– Се молат пчеларите и пчелните задруги да ги преземат сите соодветни мерки за заштита на пчелите. Ќе бидат опфатени зелени површини, населени места и депонии, информираат од Центарот до одгледувачите на пчелни семејства.

Дезинсекцијата ќе се врши со апарат за УЛВ ладно замаглување на возило со ротационо светло.

Извор: МИА

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *