Monday, July 15, 2024

Најуспешните брендови во светот се Кока Кола, Пепси и Нескафе

Вести Совети

Според агенцијата Евромонитор, која правела студија за предводници во листата на 100 најуспешни брендови во светот, во однос на вредноста на продажбата, Кока Кола, Пепси и Нескафе биле на првото место.

Според продажбата, Кока Кола е на првото место, а на второто место се наоѓа негвиот конкурент, Пепси. После нив следува Нескафе на листата на најуспешни светски брендови.

Според оваа студија, продажбата на овие брендови била најголема во Азија.

Студијата на Евромонитор анализира осум категории на производи на спакувана храна, безалкохолни пијалоци, убавина и лична нега, здравје, канцелариски материјал и хигиена, одржување на домаќинствата, топли пијалаци и храна за домашни миленици.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *