Николовски: Секоја педа обработливо земјоделско земјиште ќе биде во рацете на вистинските земјоделци

Главната цел на заедничката земјоделска политика е да се обезбеди стабилно снабдување на пазарите со земјоделски производи по пристапни цени од една страна и соодветен приход за земјоделците од друга страна. Со влезот во ЕУ – се отвора и пазар од 500 милиони потрошувачи, како и голем број на европски фондови.

Share
Прочитај повеќе

Канабисoт би можел во Македонија да донесе 100 милиони евра годишно

Седум компании во Македонија со мешан капитал произведуваат канабис од кој потоа ќе се произведува масло за медицинска употреба. Интересите за оваа индустрија се зголемуваат и затоа владата работи на уште подобро уредување на оваа деликатна дејност. Очекувањата се дека покрај нови работни места, оваа индустрија може на државата да и донесе приход од приближно сто милиони евра годишно.

Share
Прочитај повеќе

Како да подготвите чипс на стапче

Ако сте вистински љубител на вкусните компири тогаш веруваме дека ќе Ви се допадне ова интересно видео во кое можете да научите како да направите спирали од компири.

Share
Прочитај повеќе

Како мало слонче доаѓа на свет

Група туристи, на своето патување во Африка, имале можност да видат како изгледа моментот кога на свет доаѓа мало слонче. 

Share
Прочитај повеќе