Македонија со свој штанд на Fruit Logistica 2023 во Берлин

МЗШВ и оваа година предводи македонски штанд за промоција на македонските производи. Фирмите кои се дел од македонскиот штанд се Flora Fresh, Хортена, Виториа Фруит, Румко, Туран, Невада и Фреш Лајн.

Share
Прочитај повеќе

2.000 изложувачи од 87 земји на Fruit Logistica 2023 во Берлин

Fruit Logistica е водечки саем за секторот на свежи производи, овошје и зеленчук, кој нуди бројни деловни можности, вмрежување и контакти на клучните носители на одлуки во секој сектор од индустријата. Ќе се одржи во Берлин, Германија, од 8 до 10 февруари 2023 година.
Голем број на македонски фирми имаат огромен интерес да бидат дел од овој престижен саем. А најверојатно и МЗШВ и оваа година ќе предводи македонски штанд за промоција на македонските производи. 

Share
Прочитај повеќе

Производителите на јаболка за прв пат оваа година ќе имаат две исплати за субвенции

Министерот Николовски посочи дека наскоро започнува реализацијата на проектот на Светска банка, преку кој во Ресен но и во Скопје и Струмица ќе се изградат современи откупни центри, кои се од големо значење за земјоделците од овој регион, за откупот и за трговијата.

Share
Прочитај повеќе

Министерот Николовски утре на средба со јаболкопроизводителите во Ресен

Би порачал само, дека не сакаме никаква партизација, ниту политизација, тука сме за поддршка на земјоделците, тоа е наша обврска, информира министерот.

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за одржување на постоечки овошни насади со малини, капини, јагоди, боровинки, рибизли и гоџи бери

-Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства кои имаат минимум 0,2 ха површина со постоечки овошни насади за секој овошен вид посебно и се регистрирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за одржување на постоечки овошни насади со аронија, калинки, јапонско јаболко, киви, маслинки и смокви

-Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства кои имаат минимум 0,2 ха површина со постоечки овошни насади за секој овошен вид посебно и се регистрирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за одржување на постоечки овошни насади со ореви, бадеми , лешници и питом костен

-Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства кои имаат минимум 0,2 ха површина со постоечки овошни насади за секој овошен вид посебно и се регистрирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства

Share
Прочитај повеќе

Висина на субвенциите за 2021 година за одржување на постоечки овошни насади со јаболка, круши, сливи, дуњи и мушмули

-Корисници на оваа подмерка се земјоделските стопанства кои имаат минимум 0,2 ха површина со постоечки овошни насади за секој овошен вид посебно и се регистрирани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства.

Share
Прочитај повеќе

Започна аплицирањето за земјоделски субвенции за 2021 година

Сите заинтересирани кои сакаат да се приклучат кон најголемото земјоделско здружение и сите веќе активни членови на „Современо Земјоделство“ можат да пријават бесплатно со нашиот стручен тим.

Share
Прочитај повеќе

Јапонците со автомобил во пластениците купуваат свежо овошје

Среде борбата против короната, Јапонците смислија нов иновативен начин за купување свежо овошје со задолжително социјално растојание.

Share
Прочитај повеќе