Агро бизнис – мини фарма од 100 легла калифорниски црви

Доколку се одлучивте да го започнете одгледувањето на калифорниски црви – 10 легла, еве како изгледа инвестицијата:

Share
Прочитај повеќе

Неповратни 10.000 евра за започнување на семеен агробизнис

Грантовите освен за вино, млеко и месо наменети се и за производство на нетрадиционални производи како што се – ароматични, лековите и зачински билки.

Share
Прочитај повеќе

Лазарова: Со законот за земјоделско земјиште нови поволности за младите земјоделци

Со измените на Законот, младите до 40 години ќе бидат ослободени од плаќање закупнина три години од склучување и стапување на сила на договорот.
Тоа е олеснување и мотивирачки фактор за сите млади земјоделци за свој бизнис.

Share
Прочитај повеќе

Одгледувањето на лековити билки – успешен агро бизнис

Во Србија 5.000 хектари земја се засадени со лековити билки. Килограм од некоја лековита билка се продава од 300 до 500 динари.

Share
Прочитај повеќе

Трајче Андонов: Пласманот на земјоделските производи е многу полесен за земјите членки на ЕУ

Македонскиот бизнисмен Трајче Андонов повеќе од триесет години стопанисува во Република Словенија. Неговата дејност е трговија со земјоделски производи. Тој најдобро може да посведочи за разликата во работењето и успехот на неговиот бизнис во годините кога Словенија не беше дел од Европската Унија  и сега, како земја членка на ЕУ.

Share
Прочитај повеќе