Во беровско спроведена акција за собирање на шишиња и отпадоци по големите шумски пожари

Во Беровско спроведена е акција за собирање на пластични шишиња и отпадоци оставени после големите шумски пожари.

Share
Прочитај повеќе

АХВ дел од еко акцијата за чистење

Агенцијата за храна и ветеринарство се приклучи на еко акцијата во која државната администрација заедно со граѓанското здружение „Не биди ѓубре“  го чистеше главниот град  Скопје. Вработените од Агенцијата со неколку други државни институции ја чистеше околината на месноста Јурија во скопскта општина Ѓорче Петров.

Share
Прочитај повеќе

Во Кавадарци се спроведува акција за предупредување на возачите на технички неисправни трактори

– Сите возачи кои се движат со своите технички неисправни трактори или товарни возила, се повикуваат на поука. Таму се подучуваат дека техничката исправност е задолжителна, поради безбедност на сите учесници во сообраќајот. Особено е важна светлосната сигнализација, зашто неретко ноќе на пат може да се сретне трактор без исправни светлосни уреди, нагласува Додевски.

Share
Прочитај повеќе