АХВ: Да се почитуваат препораките-корона вирусот се пренесува и од животните

Задолжително да се мијат рацете при контакт со животни и храна од животинско потекло, а треба и да се избегнува контакт со болни животни, расипано месо, отпадоци и отпадни материи.

Share
Прочитај повеќе