Земјоделците можат бесплатно да користат технолошка вода

Кавадарци активира два бунара со што земјоделците можат бесплатно да користат технолошка вода во земјоделството, за прскање и миење трактори. Капацитетот е околу десет литри вода во секунда.

Share
Прочитај повеќе

Од сабота бесплатно чипирање на милениците

-Секој сопственик има законска обврска да го микрочипира својот миленик и доколку не ја спроведе предвидена е санкција од 30 евра во денарска противвредност. После завршувањето на кампањта АХВ ќе спроведе зајакнати контроли за да провери дали сопствениците извршиле идентификација и регистрација на нивните домашни миленици, рече директорот на Агенцијата, Зоран Атанасов.

Share
Прочитај повеќе