Што треба да знаете за производство и заработка од одгледување на босилек

Пресметката е едноставна – за едно вложено евро, три поврат. Покрај тоа, потребата од лековити билки расте од година во година, така што пласманот е многу полесен и побрз во споредба со другите земјоделски култури.

Share
Прочитај повеќе

Магдонос -задолжителна билка во Вашата градина

Магдоносот  не е само омилениот зачин за супи и јадења, туку е и многу благотворна билка која уште одамна се користи во народната медицина за ублажување на бројни тешкотии.

Share
Прочитај повеќе

Николовски на работна средба со „Билка“

Министерот Љупчо Николовски, денеска имаше работна средба со Здружението за канабис и зелени политики – ” Билка – Bilka”, Скопје. На средбата разменија предлози, конкретни мерки и активности, се со цел подобра имплементација на законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанци.

Share
Прочитај повеќе