Во опаѓање е бројот на рибарски бродови во ЕУ

Риболовната флота во Европската унија (ЕУ) вклучува 83.734 бродови во 2016-та година, покажуваат податоците на „Евростат“. Тоа прави вкупно 1,6 милиони бруто тонажа и вкупно производство на мотори од 6,3 милиони киловати.

Share
Прочитај повеќе